thee

De oorsprong van de theeplant ligt in China, ongeveer 5000 jaar geleden. De plant, die in het wild groeit, verspreidde zich over grote gebieden van zuidoost-Azië.

Thee heeft een gemiddelde jaartemperatuur van minstens 18°C nodig en kan maximum 32°C in de schaduw verdragen. Thee verdraagt geen (of niet veel) vorst, maar heeft wel behoefte aan minstens 4 uur zon per dag en minstens 1.600 liter vocht per jaar.

Thee van uitstekende kwaliteit groeit op grote hoogte, maar de kwaliteit hangt ook van andere factoren af, zoals de vochtigheid, bodemgesteldheid en het klimaat.

Geniet van ons puur thee-aanbod. De beste mélange, de perfectie die elke theeliefhebber moet kunnen bekoren.

Wij bieden u 100 soorten losse thee aan: witte thee, groene thee, oolong thee, zwarte thee, blend thee, infusie thee, fruitthee en kruidenthee.
Vraag raad indien u wenst. Kies de beste thee die bij u past, geniet ervan.

Matcha

Matcha is Japanse groene poederthee en staat bekend als dé superfood onder de superfoods genoemd. Het helpt om je stressniveau te verlagen, vergroot de mentale helderheid, stimuleert betere leerprestaties, gaat ouderdomseffecten tegen en verbetert de vetverbranding.
Eén kopje matcha bevat evenveel antioxidanten als 10 kopjes ‘normale’ groene thee. Antioxidanten gaan onder andere veroudering tegen, zorgen ervoor dat onze huid in goede conditie blijft, verkleinen de kans op hart- en vaatziekten en hebben een cholesterolverlagende werking.
Je ervaart na het drinken van een kom van onze matcha thee een toegenomen helderheid en verhoogd concentratievermogen. Een kopje van deze groene thee bevat ongeveer een kwart van de cafeïne die in een kopje koffie zit. En geeft een veel langduriger en prettiger effect, doordat de cafeïne geleidelijker wordt afgegeven. Je krijgt extra energie, een groter concentratievermogen en tegelijkertijd wordt je kalmer.
De smaak is uniek en wordt umami genoemd. Umami is de vijfde wetenschappelijke smaak naast zoet, zuur, zout en bitter. Umami betekent letterlijk “heerlijk” en is het best te omschrijven als een aangename hartige volle smaak. Wij vinden het een combinatie van spinazie en avocado.

Herfstselectie

Het drinken van thee kan altijd. Maar op de bank genieten van je favoriete thee terwijl het buiten regent blijft een geluksmomentje. Thee is daarom niet alleen heerlijk het is ook gezond, zeker in deze periode van het jaar naarmate het steeds kouder wordt. Een warm kopje thee zorgt namelijk voor een verwarmend gevoel en het verzacht de keel.

Wij hebben alvast een selectie gemaakt van theeblends die perfect zijn om te drinken bij een echte herfstdag. Want dan ben je opzoek naar een herfst thee die je van binnen verwarmd en waarmee je even tot rust komt.

Flower Garden

Angel's Kiss

Rooibos Eucalyptus

Fresh Matcha

Chunmee

Rooibos Pure

Darjeeling First Flush

Rozenbottel

Gunpowder Temple Of Heaven